ولایت بامیان به گونۀ رسمی برای یکسال به عنوان پایتخت سارک یا کشورهای عضو سازمان همکاریهای منطقهیی جنوب آسیا شناخته شد.
در محفلی که دیروز(جمعه ۱۵ جوزا) به همین مناسبت در بامیان برگزار گردیده بود وزیران و نمایندهگان کشورهای عضو سارک و مقامهای ارشد حکومت افغانستان به شمول معاونان دوم ریاست جمهوری و ریاست اجرایی اشتراک داشتند.
محمد سرور دانش، معاون اول ریاست جمهوری افغانستان در این نشست انتخاب غزنی را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و بامیان را به عنوان پایتخت فرهنگی سارک از رویدادهای ارزندۀ تاریخی و فرهنگی کشور و منطقه خواند.
سرور دانش: وضعیت امنیتی کشور با چالش مواجه است
معاون دوم اشرف غنی که در نشست افتتاحیه پایتخت فرهنگی سارک در بامیان سخن میگفت مردم بامیان را مردمی صلح دوست و نماد همزیستی مسالمت آمیز دانست. آقای دانش در خطابه خود پیرامون سازمان سارک توضیحاتی ارائه کرد و نیز بامیان و مناطق دیدنی آن را نیز به معرفی گرفت.
وی از تصمیم جکومت وحدت ملی مبنی بر اجرای پروژههای انکشافی بطور متوازن خبر داد و از کار جدی بر اجرای سرک حلقوی یاد کرد و گفت که سرکهای شمال و جنوب و شرق و غرب کشور و مخصوصا سرک گردن دیوال اجرایی خواهد شد.
سرور دانش در مورد استخراج معدن حاجیگک نیز گفت که حکومت، بهره برداری و استخراج این معدن را روی دست خواهد گرفت.
معاون دوم رئیس جمهور افزود: به زودی مقامات وزارت دفاع، دادستانی و والیهای ولایات، معرفی خواهند شد تا اداره حکومت تکمیل شود. وی افزود که تغییر در زیرساختهای اداره خواهد آمد و پلانهای صدروزه وزارتخانهها در راستای بهبود اداره و روند حکومتداری خوب است.
وی اذعان کرد که در سال جاری وضعیت امنیتی کشور با چالش مواجه است.
آقای دانش ادعا کرد که در رابطه با صلح، دولت افغانستان گامهای شجاعانهای برداشته است و ابراز امیدواری کرد که دیگران هم شجاعانه گام بدارند.
دانش در پایان سخنانش گفت: امروز از این جشنواره بزرگ ملی افغانستان به مردم افغانستان اطمینان میدهم که دشمنان، راه به جایی نخواهند برد و هرگز به آنان مجالی برای فعالیتهای خرابکارانه داده نخواهد شد.
استاد محقق: افغانستان درحال فراموشی است و مشکلات، زیاد میشود
استادمحقق معاون ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی نیز طی سخنانی در محفل بامیان گفت: پس از اجلاس بن، ما نتوانستیم از توجهات مالی و نظامی جهان برای امنیت خود استفاده کنیم اما امروز، کشورهای جهان، اولویتهای دیگری پیدا کرده اند و کشورهای ناتو حق یا ناحق به جاهای دیگری مصروف شده اند. افغانستان درحال فراموش شدن است و مشکلات افغانستان زیاد میشود.
معاون ریاست اجرایی گفت: بامیان مرکز تلاقی تمدنهای مشرق زمین بوده و ما شاهد تلاقی تمدنهای زرتشتی، بودایی و تمدن اسلامی در آن بوده ایم.
وی مجسمههای بودا را از شاهکارهای تمدن بشری دانست که در دورانی از شاهکارهای جهانی به شمار میرفته اما توسط جهال عصر، که جاهلتر از جاهلین صدر اسلام هستند منفجر شدند.
وی افزود: کسانی که دیروز شاهکارهای تمدن بامیان را نابود کردند امروز، این ارزشهای فرهنگی را در سایر نقاط جهان از بین میبرند. ما از سازمانهای بین المللی مخصوصا از سازمان ملل متحد میخواهیم که جلو رشد افراطی گری را بگیرند تا هر روز شاهد فجایع فرهنگی نباشیم.
معاون ریاست اجرائیه حکومت افزود: استفاده ابزاری بعضی از کشورهای ثروتمند و زورمند از افراطیت میتواند ارزشهای فرهنگی را در خطر قرار دهد و هم برای برهم زدن امنیت جهانی استفاده شود؛ همه کشورها دست به دست هم بدهند تا در برابر تروریسم یکدست و یکپارچه مبارزه کنند.
وی با شاره به دورههای بحران معاصر در افغانستان گفت: در این اواخر گروه مشکوکی بنام داعش آمده؛ اینها سرمایه خود را از کجا تامین میکنند؟ نفت تحت تسلط خود را کجا میفروشند؟.. این نشان میدهد که برخی کشورها از تروریسم استفاده ابزاری میکنند من از این کشورها نام نمی برم اما وجدان بیدار جهانیان میدانند که تروریسم از کجا آب میخورد و تقویت میشود.
آقای محقق در پایان سخنانش از عزم جدی برای اصلاحات در کشور یاد کرد و گفت: تلاشها برای اصلاحات جریان دارد، اکنون روی کمیسیون انتخابات کمترین اعتمادی نمانده است، اگر بخواهیم اعتماد مردم را جلب کنیم باید قوانین انتخابات و هم افرادی که در تقلبها دست داشتند از کمیسیون دور کنیم.
هم چنین در این مراسم، محمد آصف، معاون ولایت بامیان نیز با انتقاد از رهبران حکومت وحدت ملی گفت که باید رییس اجرایی و رییس جمهور در این نشست اشتراک میکردند.
او با تاکید بر افزایش روابط کشورها، به ویژه کشورهای عضو سارک گفت که این ارتباط فرهنگی باید بنمایۀ افزایش روابط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز میان این کشورها باشد.
این مقام محلی بامیان اطمینان داد که بامیان به عنوان یک ولایت امن در حوزههای مختلف برای سرمایهگذاریهای خصوصی آمادهاست و همچنان از کشورهای عضو سارک خواهان این شد تا بامیان را به عنوان سکرتریت دایمی پایتخت کشورهای عضو سارک انتخاب کنند.
سازمان منطقهیی سارک یکی از سازمانهای بزرگ جهانی است که در دسامبر ۱۹۸۵ با حضور کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال و بوتان ایجاد شد و افغانستان در سال ۲۰۰۷ میلادی به این سازمان پیوست.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3756